Adatváltozás-kezelési szolgáltatás

Az Adatváltozás-kezelési Szolgáltatás igénybevételével (továbbiakban: AVSZ) a Kormány ingyenesen igénybe vehető és egyablakos elektronikus ügyintézési szolgáltatást biztosít, kiváltva az összes érintett szolgáltatóval történő egyéni ügyintézést.

Ügyfeleink a szolgáltatás igénybevételével elektronikusan intézhetik a közműveik átíratását valamint bejelenthetik személyes adataik megváltozását a BKM Nonprofit Zrt. és az összes velük szerződésben álló, e-bejelentő-höz csatlakozott közműszolgáltató felé.

A szolgáltatás az e-bejelentő weboldalon, valamint személyesen a kormányablakokban érhető el.

Az AVSZ ügyfél általi igénybevételének feltétele

az E-ügyintézési tv. szerinti, a Kormány által kötelezően biztosított valamely elektronikus azonosítási szolgáltatás igénybevétele és e szolgáltatáshoz kapcsolódó biztonságos kézbesítési szolgáltatáshoz kapcsolódó tárhely, továbbá az adatváltozás-kezelési szolgáltatónál történő regisztráció elektronikus azonosítást követően elektronikus kapcsolattartás útján vagy a kormányablakban, személyesen.

AVSZ szolgáltatások

Adatváltozás bejelentés 

a természetes személyek állami nyilvántartásokban tárolt adatainak (név, cím, okmányazonosító, kapcsolattartási adatok) változásakor az ezen adatokat jogszerűen kezelő cégek automatikusan értesülhetnek a változás tényéről és aktualizálhatják felhasználóik adatait,

Felhasználóváltozás bejelentés

ingatlan vásárlásból/eladásból, bérbe/használatba adásból, elhalálozásból adódó közműátírás esetén elektronikus adatközvetítő szerepet tölt be a lakossági ügyfelek, valamint a piaci szolgáltatók között.