A hétvégén újabb dunai átkelő, az Erzsébet híd tisztul meg

Szeptember 29.
BKM
A hétvégén újabb dunai átkelő, az Erzsébet híd tisztul meg

Budapest fennállásának 150. évfordulójára a Budapesti Közművek köztisztasági szakterülete valamennyi Duna-hidat megtisztítja

A Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai 2023. szeptember 30-án szombaton és október 1-én vasárnap 06:30-tól 13:30-ig az Erzsébet hidat tisztítják meg környezetkímélő technológiával, az érintett  külső sáv részleges lezárása mellett. Az FKF a kézi és gépi takarítást szombaton a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdi, majd vasárnap az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatja a munkát.

A forgalmi adottságokhoz igazodóan hétvégére ütemezett munkavégzés során a Társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

Az FKF kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék a BKV autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. A Társaság kéri továbbá a gépjárművezetőket és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, ezzel is segítve az FKF munkatársainak biztonságos feladatellátását.

Az idei őszi közterületi munkák, így a hídmosások is kiemelt jelentőségűek. A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának munkatársai – egyéb napi feladataik ellátásán felül - Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.

FKF Köztisztasági Divízió