Szerda éjjel a Lánchíd, csütörtök éjszaka a Váralagút tisztul meg

Október 04.
BKM
Szerda éjjel a Lánchíd, csütörtök éjszaka a Váralagút tisztul meg

Budapest fennállásának 150. évfordulójára a Budapesti Közművek köztisztasági szakterülete valamennyi Duna-hidat megtisztítja

A Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai október 4-én, szerda éjszaka a Lánchidat, október 5-én, csütörtök éjszaka a Váralagutat tisztítják meg környezetkímélő technológiával, a legalacsonyabb forgalmú időszakban, 23:30-04:30 óra között. Az érintett útszakaszok munkavégzés idejére történő lezárása az éjszakai BKV járatokat nem érinti.

A forgalmi adottságokhoz igazodóan ütemezett munkavégzések során a Társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, a járdáról, illetve a csempeburkolatról.

Az idei őszi közterületi munkák, így a hídmosások is kiemelt jelentőségűek. A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának munkatársai – egyéb napi feladataik ellátásán felül - Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.

Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

FKF Köztisztasági Divízió