Szombaton a Rákóczi híd mosásával zárja a Budapesti Közművek a főváros hídjainak őszi nagytakarítását

Október 20.
BKM
Szombaton a Rákóczi híd mosásával zárja a Budapesti Közművek  a főváros hídjainak őszi nagytakarítását

Az idei őszi közterületi munkák, így a hídmosások is kiemelt jelentőségűek: a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának munkatársai a Rákóczi híd mosásával Budapest fennállásának közelgő 150. évfordulójára valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.

A Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai 2023. október 21-én, szombaton 06:30-tól 20:30-ig a Rákóczi hidat tisztítják meg környezetkímélő technológiával, egyéb napi feladataik ellátásán felül. A munkavégzés ideje alatti ideiglenes forgalomkorlátozás csak az érintett forgalmi sávra terjed ki. Az FKF a kézi és gépi takarítást a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdi, majd az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatja a munkát.

A forgalmi adottságokhoz igazodóan hétvégére ütemezett munkavégzés során a Társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

A Budapesti Közművek kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék a BKV autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. A Társaság kéri továbbá a gépjárművezetőket és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, ezzel is segítve az FKF munkatársainak biztonságos feladatellátását.

FKF Köztisztasági Divízió