Tájékoztatás az „EMAS Környezetvédelmi nyilatkozat a 2020. évről” szóló dokumentum elfogadásáról

Február 21.
BKM, Fenntarthatóság
Tájékoztatás az „EMAS Környezetvédelmi nyilatkozat a 2020. évről” szóló dokumentum elfogadásáról

Társaságunk FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divíziójának 12, valamint a FŐKERT Kertészeti főigazgatóságának 8 telephelyére vonatkozó EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) rendelet szerinti, 2020. évi Környezetvédelmi nyilatkozatát a Pest Megyei Kormányhivatal Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya elfogadta, valamint Társaságunk közösségi környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer szerinti nyilvántartásba vétel meghosszabbítására irányuló kérelmének ismét helyt adott.

Büszkék vagyunk arra, hogy Társaságunk tagja annak a 29 szervezetnek, akik ma Magyarországon rendelkeznek EMAS hitelesítéssel!

Az EMAS az Európai Unió környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszere. Célja 1995. áprilisi útjára indulása óta, hogy a szervezeteket arra ösztönözze, hogy környezetvédelmi vezetési rendszert alkalmazzanak és folyamatosan csökkentsék környezeti hatásukat. Egy olyan önkéntes alapú irányítási eszköz ez a szervezetek számára, amely elősegíti azok környezeti teljesítményének értékelését, folyamatos javítását.

Az EMAS rendelet előírásai alapján működő szervezetek környezeti teljesítményüket környezeti nyilatkozatban is megjelenítik, így a külső partnerek részére is a bizalmat, az átláthatóságot és a környezettudatosságot képviselik, hiszen a környezetre gyakorolt hatásuk nyilvános. A környezetvédelem jelentőségének folyamatos fejlődésével a környezet védelmét szem előtt tartó vállalatok kitűnnek a tömegből, a rendszeres, szabályozott ellenőrzés, a költségtakarékosság és környezettudatos működés okán a nyilvánosságban róluk kialakított pozitív kép révén.

A környezetvédelmi nyilatkozataink elérhetősége:

Az EMAS rendszer bevezetésével és fenntartásával elsődleges célunk többek között a tevékenység során okozott környezeti hatások figyelemmel kísérése, a lehetséges környezeti kockázatok minimalizálása, a környezeti kommunikáció magasabb szintre emelése, a munkavállalók környezetvédelem iránti elkötelezettségének továbbfejlesztése, valamint az energetikai hatékonyság növelésével és a környezeti teljesítmény javításával a Társaság versenyképességének növelése.

A felsoroltak megvalósítása továbbiakban is terveink között szerepel, immár teljes BKM Nonprofit Zrt. szinten.